0346-21 34 26

Rolluiken met keurmerk WK3

Rolluikbedrijven, verenigd in de branchevereniging Romazo Rolluiken, kunnen met hun stalen gesloten en transparante beveiligingsrolluiken voldoen aan de weerstandsklasse WK3. Onlangs werden deze twee meest toegepaste modellen onderworpen aan een test op basis van de aanvalsmethoden van inbrekers die omschreven zijn in NEN 5096. Resultaat daarvan is dat Romazo Rolluiken haar leden zal verzoeken dit beveiligingspredikaat te implementeren in haar producten.

Hierdoor is de kwaliteit van beveiligingsrolluiken voor de markt geborgd. Naast de WK3 is voor rol- en schaarhekken de WK2 ontwikkeld. De testen worden door SKG uitgevoerd en bij bewezen kwaliteit mogen de erkende Romazo rolluikbedrijven het keurmerk voeren. Beide keurmerken worden te zijner tijd ondergebracht in de BORG-regeling. In de loop van het eerste kwartaal kunnen de erkende rolluikbedrijven op basis van de SKG-rapporten voor individuele modellen kwaliteitsverklaringen aanvragen.

Niet enkel de kwaliteit van het rolluik, maar ook de vakbekwaamheid voor een juiste montage is onderdeel van het keurmerk. Monteurs van de erkende rolluikbedrijven hebben de specialisatieopleiding Beveiligingsmonteur gevolgd. 

Voor de beveiliging van panden, winkels en industriële gebouwen zijn beveiligingsrolluiken de eerste bouwkundige barrière. In samenhang met de elektronische beveiligingen vormt deze de beste beveiliging.

Elektronische detectie geeft alleen aan waar de inbrekers zijn, maar gezamenlijk vormen de rolluiken en de elektronica de beveiliging van goederen. Desalniettemin was er nooit een wetenschappelijk aangetoonde kwaliteit. Die is er met de weerstandsklassen 2 en 3 nu wel gekomen.

Bron: "Profiel vaktijdschrift"nr. 2 2012 - pag. 74

Bestanden:
Profiel2_RoRo.pdf1.3 M